LAGET

Laget har en historia som sträcker sig tillbaka till år 2000. Sedan har vi kompletterat med olika personer där de senaste tillskotten är Staffan och Anna, båda med gedigen bakgrund både inom andra idrotter och inom multisport. Alla har kört långa AR-tävlingar. Vår grundinställning vid sammansättning av laget är att mångfald och olikheter utvecklar och kompletterar.

 

Björn Lans - lagkapten

Björn LansFödd: 1972

Sysselsättning: Leg. Sjukgymnast i egen firma www.balansen.com

Efter 15 års satsning på skidorinentering la Björn skidorna på hyllan år 2000 och började satsa mer fokuserat på multisport. Världsmästaren från 1996 visade talang för långvarigt nötande och har bevisat sin förmåga att vara en vass navigatör. Främsta meriter har hittills varit seger i City Challenge och High Coast 400. Efter en överansträngning i ena knät i våras kommer Björn se årets VM från åskådarplats och förhoppningsvis bidra med rapporter här på hemsidan.


 

Erik Fernholm

Erik FernholmFödd: 1973

Sysselsättning: Allmänläkare, för närvarande pappaledig med dottern Elsa

Efter att i alla år varit en allätare vad gäller idrott med viss fallenhet för längre distanser passade multisport som hand i handske. Första längre tävlingen var The Endless Odyssey 1998. Senare blev Erik uttagen i Team Tierra. Främsta meriter har hittills varit seger i Spero Challenge mixklass och 8:e plats på Salomon X-adventure i Frankrike-Schweiz. Mångårig erfarenhet av klättring och kajakpaddling i hav och fors som främsta styrka.

 


 

Joakim Halvarsson

Joakim HalvarssonFödd: 1972

Sysselsättning: Projektledare/renhållningsingenjör

Jocke är gammal skidorienterare som växlade över till multisport och bergslöpning 1999. Frilansade i diverse lag innan han anslöt sig till nuvarande Team Haglöfs 2002. Satsar hårt på skidalpinism på vinterhalvåret och växlar mellan bergslöpning och multisport under sommaren. Gillar långa stenhårda trekkingsträckor och nöta mil på mountainbiken. Lagets näringsfysiolog.


 

Eva Jurenikova

Eva JurenikovaFödd: 1978

Sysselsättning: Lärare och webbdesigner

Eva började tävla i multisport 2001 men har bakgrund som orienterare. I år har hon orienterings-VM i Danmark som sitt huvudmål. Att lägga banor och studera kartor är Evas stora intresse. Förutom orienteringskunskaper är uppförslöpning och inlines hennes starka sidor. Inom multisport har hon erfarenhet från Raidseries, C2, Patagonia Expedition Race, Explore Sweden m.m.
Mer på www.evajurenikova.com.


 

Staffan Källbäck

Staffan KällbäckFödd: 1977

Sysselsättning: Grupputvecklare/Egen företagare www.noholdingback.se

Har levt med multisporten sedan början av 2000-talet och integrerar det även till stor del i företaget. Besitter en mångsidig idrottslig bakgrund som innehåller bland annat fotboll, löpning, mountainbike samt ett vunnet norrländskt mästerskap i pingis. Satsar helhjärtat på multisporten och har VM på hemmaplan som det stora målet under 2006. Staffan har mycket god erfarenhet från större internationella race och har ett främsta resultat i en 5:e plats på Raid World Championship 2004. Gillar långa jobbiga trekkingsträckor samt att bära tungt.


 

Patrik Moris

Patrik MorisFödd: 1972

Sysselsättning: Produktionstekniker/projektledare

Patrik började inressera sig för multisport på slutet av 90-talet. Detta samtidigt som satsningen på skidorientering avtog. I år är det AR VM i Hemavan som är huvudmålet, tillsammans men att prestera bra på svenska cupen med Team Gainomax Recovery. Till vintern siktar han på att köra några skidalpina tävlingar. Patrik har erfarenheter från en rad multisport tävlingar, där AR VM i Kanada och Explore Sweden -04 är de främsta. Starka sidor är MTB, inlines och han är lagets "meckare".


 

Anna Semrén

Anna SemrenFödd: 1976

Sysselsättning: Distriktsveterinär

Anna var av en slump med i en multisporttävling 2000 och fick mersmak. Hon har varit med i diverse lagkonstellationer och deltagit i tävlingar både i Sverige och utomlands. I perioder har hon även satsat på att tävla i MTB, och cyklingen är hennes starka sida tillsammans med lite norrländsk envishet. Största fokus är i år VM på egna hemmamarker.


Team Haglöfs - adventure racing, Bilder: Peder Sundström