World Cup Sprint Switzerland (02/10/2011)
Category: Competition
Map/area: La Chaux-de-Fonds
Country: Switzerland
Världscupen i Schweiz, sprint i La Chaux-de-Fonds 14:e 50s efter Minna.
Efter morgonjoggen funderade om jag skulle kasta in handduken. Helt seg och också frusen som om jag skulle hålla på att bli sjuk. Lyckligtvis var känslan betydligt bättre efter att jag värmt upp även om det var en bra bit kvar till hur kroppen kan kännas när jag är fräsch.
Jag har inte sprungit sprint sen VM så planen var att se till att komma in i loppet ordentligt. Började bra, till och med snabbast sträcktid till 2:an. Sen lite sämre vägval till 3:an och loppets största misstag på väg till 4:a. Jag började springa till vänster, ca 15m men ändrade mig och vände för att ta högervägvalet. Även till 5:an sprang jag onödigt runt. Resten av loppet gick hyfsat men orken var inte riktigt där och jag tappade lite hela tiden. Bra vägval till 15:e. Med optimalt o-tekniskt genomförande hade jag kunnat springa ca 25-30s snabbare.

Det var inte bara jag som var lite besviken på banan. Den var för lätt, banläggaren kunde ha utnyttjat området bättre (tex söder om k14).

Det här var den sista stora internationella tävlingen i år. Känns lite vemodigt, även om det verkar som kroppen längtar efter vila nu.
Show comments (0)
 
World Cup Sprint Switzerland (02/10/2011)