Årsundarundan (15/05/2011)
Category: Competition
Map/area: Årsunda
Country: Sweden
Distance: 15.59 km
Time: 98:20
Average HR: 160
Maximum HR: 175
Årsundarundan i H21E. Nästan 21 minuter efter PelleE. Innan tänkte jag att jag skulle försöka var mer offensiv än förra veckan, våga springa fort och också orientera mer "grovt" mellan höjderna, köra mer bara kompass och inte kolla hela tiden var jag exakt är.
Det lyckades jag inte med. Redan till tvåan började jag sakta ner mitt på sträckan och leta efter onödiga detaljer på kartan, sen liknande beteende till 3:a och till 5:a. Där tappade jag var jag var mitt på sträckan och stod nästan helt stilla ett tag, det tog flera hundra meter att läsa in sig. Jag hade plan att gå till stigen precis till vänster om strecket men jag ändrade mig och sen förlorade kontrollen över vilken höjd och beståndsgräns jag sprungit över. Mittenpartiet mellan 7:an och 16:e gick ganska OK även om det blev några stopp och små missar där också men sen blev jag igen för passiv när jag saktade ner mitt på sträckan till 18:e istället för att bara fortsätta i rätt riktning.
Efter loppet började jag fundera om det är så bra för min orienteringsteknik att springa i H21. Jag har inte lyckats hålla samma tempo som på en D21-bana och därmed haft lite mer tid för att orientera. Det förstärker det passiva beteendet som jag försöker att jobba bort i år.
Men det var också flera positiva saker med dagens lopp: ingen ont i knät överhuvudtaget under loppet, ganska pigg hela vägen (har förmodligen inte lyckats att ta ut mig så mycket som jag velat, trots att jag försökte att få mig höja farten i slutet av banan), och ett bra träningspass i den bitvis ganska knöliga och steniga terrängen, även om det var långt ifrån hur det är i Frankrike.
Show comments (0)
 
Årsundarundan (15/05/2011)