WOC relay 2nd leg (21/08/2009)
Category: Competition
Map/area: Miskolc
Country: Hungary
Discipline: relay
50 min 44 sek
CZE (Radka-jag-Dana) 5:a, 3:16 efter Norge och 1min från bronset. Återigen blev vi femma, samma placering som förra året.
Jag började värma upp under herrarnas sista sträcka. Det blev ett helt annat fokus ett tag när Martin skadade sig men innan jag startade fick jag veta att det inte var nån fara för hans liv.
Jag gick ut som 5:a, mindre än 1min efter täten. Alla starka lag fanns nära. Jag kände att kropenn inte var pigg idag och var bara inställd på att jag skulle orientera rätt och kämpa hela vägen. Det var riktigt plågsamt, gårdagens 2 lopp satt kvar i kroppen. Delvis sprang jag själv, delvis såg jag de andra tjejerna. Gjorde ingen stor bom, bara några tveksamheter i närheten av kontroller och ett sämre vägval då jag fastnade i ett grönområde. Tyvärr hade jag en annan gaffling på slutet och både Kajsa, Hausken och Novikova, som jag var ihop med då, stack iväg. Jag höll ändå ihop det ganska bra förutom TV-kontrollen på slutet som var ordentligt gömd bland rishögarna, tappade nästan 30s där, synd. Både Hausken och Novikova växlade inom synhåll. Jag kom in som 6:a, 2:28 efter Finland som ledde efter 2 sträckor.
På sista sträckan var alla fem första tjejerna ihop mitt på banan, inklusive Dana som kom ikapp de andra. Men sen gjorde Dana en extra sväng och medaljhoppet försvann. Jag var jätteledsen ett tag både för att vi inte fick nån medalj och för det som hände i herrstafetten.
Show comments (0)
 
WOC relay 2nd leg (21/08/2009)