World Cup long Annecy (03/10/2010)
Category: Competition
Map/area: Le Grand Roc, Annecy
Country: France
80 min 28 sek
World cup long Annecy, Le Grand Roc. 7:a 9:03 efter Simone.
På natten innan hade jag mardrömmar om att jag skulle bryta ben under loppet. Självförtroendet var inte på topp - det var inte lätt att släppa tanken om att jag inte behärskar så här extremt stenig terräng så bra.
Jag hade svårt att sova och i någon mörk stund tänkte jag att jag bara skulle springa sprint på VM nästa år...
Det kändes inte heller så bra under uppvärmningen, ganska sega ben.
Taktiken var att springa runt på stigarna så mycket som möjligt, använda lupp, och så klart kämpa hela vägen utan att riskera att skada mig.
Som tur var (i alla fall för mig), gick det att springa mycket stig, kanske över 50% av banan. Redan till 1:an valde jag stig runt vilket var bra och på vägen till 2:an började jag fundera om banläggaren inte var ganska snäll mot oss. Jag tycker att jag valt bra vägval hela vägen, men har inte sett alla sträcktider än. De flesta sprang mer rakt på till 5:an. Tyvärr blev det för många kontrollmissar 2:an (ca 30s), 9:an (ca 20s), 10:a (nästan 1min), 12:an (1,5min), och framför allt 14:e (2min). Sen var jag lite osäker på några ställen men det totala intrycket var att det inte var så svårt som jag hade förväntat mig. I alla fall så var det en rejäl utmaning, en riktig långdistans och det är jag tacksam för.
Synd bara att arrangörerna inte fick dispens att använda 1:10000 istället för 1:15000, kartan var svårläst även med en lupp.
Jag är inte så nöjd med min prestation, det var för många missar men samtidigt med tanke på hur det kändes innan så är jag nöjd att jag lyckades att samla ihop mig och göra i alla fall ett OK-lopp. Även inför VM nästa år fick jag ganska positivt intryck.
Show comments (0)
 
World Cup long Annecy (03/10/2010)